شماره پشتیبانی:۰۲۱۶۵۳۶۶۲۹۲

بسیاری از ماشین الات راهسازی ومعدنی با کاربری های متعدد به دلیل قیمت بالای آنها و تحریم های علیه ایران ،در کشور ما موجود نمیباشند لذا عدم وجود این ماشین الات در انجام پروژه های متعدد راهسازی و معدنی و …موجب افزایش هزینه ها و زمان انجام کار و همچنین کاهش بازدهی و بهره وری میگردد.اما مهم ترین دلیل نبود این ماشین الات عدم شناخت کافی از آنها میباشد لذا ما در این مقاله سعی بر آن داریم که شما را با یکی از این ماشین الات تحت عنوان بیل مکانیکی چیست و انواع آن کدامند و همچنین کاربرد هریک از آنها آشنا کنیم تا برای شما مشخص گردد که  کدام بیل مکانیکی برای کار شما بهتر است؟

 بیل مکانیکی چیست؟

در توضیح اینکه بیل هیدرولیکی چیست باید اینطور گفت که بیل مکانیکی( Excavator ) یا بیل هیدرولیکی در واقع از جمله ماشین الات سنگین راهسازی و معدنی بوده که در اغلب پروژه های خاکی راهسازی ومعدنی به منظور گودبرداری، حفاری انواع معادن و زمین ها ،جابه جایی و بارکردن  اجسام بزرگ وسنگین به داخل تریلی یا کامیون و یا تسمه نقاله و یا محل خاکریز از آنها استفاده میشود البته از انواع پرقدرت تر آن برای گودبرداری تمام خاک ها به جز صخره سنگ ها بدون تخریب اولیه استفاده میگردد.

این ماشین شامل بازوی مفصلی،کابین گردان و باکت و چرخ لاستیکی یا زنجیر در زیر آن میباشد.بیل های مکانیکی امروزی نوع پیشرفته بیل هایی هستند که در گذشته با نیروی محرکه بخار کار میکردند.از قابلیت های ویژه ی این ماشین قابلیت نصب انواع چکش(پیکور)،مته،سنگ جت،قیچی فلزبر،کراشر،تخریب کن ،چنگ،گراپ و سایر ادوات و تجهیزات میباشد.

با نصب چکش یا همان پیکور بر روی این دستگاه میتوان انواع سطوح سنگی و بتنی را که نمیتوان با مواد منفجره و یا کمپرسور تخریب کرد با کمک این ماشین میتوان تخریب نمود.در مورد وزن بیل مکانیکی و طول و عرض بیل باید گفت که انواع بیل مکانیکی در اندازه ها و تناژهای مختلف موجود میباشند.کوچکترین انها وزنی معادل ۹۳۰ کیلوگرم (مینی بیل)و بزرگترین آنها وزنی تا ۹۷۹۹۹۰ کیلوگرم دارند.

 

معرفی اجزای بیل مکانیکی

بیل مکانیکی شامل دو بخش اصلی میباشد:

قسمت بالایی: شامل موتور،کابین گردان(فیرو)،بازوی مفصلی (دکل و استیک) ،باکت(جام) و وزنه تعادلی میباشد.برای حرکت دادن بازوی مفصلی سیلندرهایی تعبیه شده است.بوم قسمتی از بازوی مفصلی بوده که امکان تغییر طول آن وجود دارد.استفاده از وزنه تعادلی به منظور حفظ تعادل ماشین در هنگام جابه جایی حجم زیاد و سنگینی از خاک میباشد.

همچنین در برخی از پروژه ها مثلا انجام  حفاری و خاک برداری در عمق های زیاد ممکن است طول بازو و بوم را بیشتر کنند که در این صورت به منظور حفظ تعادل بیل از وزنه تعادل استفاده میشود.وزنه های تعادلی با توجه به قدرت و وزن بیل مکانیکی متغیر بوده و توسط کمپانی های سازنده آن طراحی و تولید میشوند.گاهی در برخی از بیل های مکانیکی خود موتور نقش وزنه تعادلی را برعهده دارد.

قسمت پایینی: شامل چرخ لاستیکی و یا زنجیر میباشد.این قسمت از بیل وظیفه جابه جایی و حرکت دادن بیل را برعهده دارد.استفاده از چرخ های لاستیکی امکان حرکت بیل روی سطوح صاف و هموار و استفاده از زنجیر در آن امکان حرکت در سطوح ناهموار و شیب دار و یا سطوحی که دارای خاک سست میباشند را فراهم میکند.

 

طریقه کار بیل مکانیکی چگونه است ؟

نحوه عملکرد بیل مکانیکی به این صورت میباشد که عملیات حفاری از طریق فشار بیل و بالا امدن آن با مواد کنده شده از زمین انجام میشود.در این ماشین جام از طریق یک بازو به داخل زمین فرو میرود و یا از طریق آن از منطقه حفاری بیرون کشیده میشود.پس از انجام حفاری و پرشدن باکت ،از طریق یک کابل بالا اورنده ،باکت بلند میشود و با حرکت افقی تیر اصلی ،باکت به سمت منطقه تخلیه حرکت کرده و با ازاد شدن چفت در باکت ،بار موردنظر تخلیه میشود.

اگرچه بیل هیدرولیکی قادر است که در زیر سطح تراز ماشین و چه در بالای آن کار کند اما بهترین بازدهی این ماشین ها زمانی حاصل میشود که محل کار بالای سطح زمین بوده  و زیر لولای دوران میله جام آن(shipper shaft) باشد همچنین عمق عملیات نباید از طول بازو جام تجاوز کند.البته در برخی از انواع بیل مکانیکی مانند بیل دراگلاین امکان حفاری در سطحی پایین تر از سطح اتکای ماشین نیز وجود دارد.

 

بیل مکانیکی چه کاربردهایی دارد؟

به طور کلی از بیل های مکانیکی برای موارد زیر استفاده میشود:

v      عملیات گودبرداری و خاک برداری با بیل مکانیکی

v      معدن کاری

v      حمل مواد و اجسام مختلف (مانند انواع قراضه های آهن و الوار به وسیله  چنگ های نصب شده روی آن)

v      عملیات تخریب ساختمان با بیل مکانیکی

v      تسطیح زمین های ناهموار

v      برش بتن و فلزات توسط ادوات هیدرولیکی مخصوص مانند کراشر

v      حفر انواع کانال،گودال و زیرسازی

v      لایروبی رودخانه ها

v      برفروبی

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با خرید و قیمت این نوع از ماشین آلات راهسازی و معدنی می توانید به صفحه قیمت بیل مکانیکی زنجیری یا تماس با ما سایت مراجعه کنید.

استفاده از لودر بهتر است یا بیل مکانیکی؟

حجم باکت لودر بیشتر از بیل مکانیکی است و استفاده از این ماشین برای استفاده در خاک های نرم و با حجم زیاد  به لحاظ زمان وهزینه های جاری و هزینه های نگه داری دستگاه،  دارای صرفه اقتصادی بیشتری است.اما باید این نکته را در نظر داشت که دقت عمل بیل های مکانیکی بیشتر از لودر بوده و در عملیات گودبرداری ساختمان های شهری آسیب کمتری به ساختمان ها و سازه های مجاور وارد میکند.

 

انواع بیل مکانیکی کدامند؟

شاید بسیاری از افراد و حتی مهندسان گمان کنند که گوناگونی بیل های مکانیکی به همین تعدادی که در پروژه های کوچک که در کشور ما انجام میشود محدود است اما باید گفت که اینطور نیست.انواع متعددی از بیل های مکانیکی با کاربری های مختلف و خاص خود  توسط کمپانی های بزرگ تولید میشوند.

انواع بیل های مکانیکی بر اساس باری که قرار است با آن برداشته شود و یا برای انواع پرژه و عملیاتی که قرار است انجام شود موجود هستند .انواع مختلفی از بارها در حجم های مختلف  (مانند سنگ،خاک ، اهن قراضه ، الوارو …) و یا انواع کار(تخریب و یا گودبرداری و…)نیازمند بیل های متفاوت با کارایی و مشخصات متفاوتی هستند بر همین اساس در این قسمت از مقاله برای آشنایی هرچه بیشتر شما به تشریح انواع مدل های مختلف بیل های مکانیکی و ویژگی هریک از آنها و مقایسه انواع بیل مکانیکی میپردازیم.

 

۱.انواع بیل مکانیکی بر اساس شاسی آنها

شاسی بیل به دو نوع چرخ لاستیکی و زنجیری تقسیم میشود و بر همین اساس نیز بیل های مکانیکی به دو دسته زیر طبقه بندی میشوند:

الف)بیل مکانیکی چرخ لاستیکی:

بیل مکانیکی چرخ لاستیکی یا بیل مکانیکی چرخ دار دارای سرعت حرکت و قدرت مانور بیشتری بوده و از این جهت برای  مهندسی جاده مانند ساخت و ساز جاده و ساخت و ساز مسکن و شهرسازی  و به طور کلی کارهای کوچکی که نیاز به جابه جایی دستگاه بالاست و سطحی که روی ان کار میکنند محکم تر میباشد مناسب تر هستند.شاسی های لاستیکی بر دو نوع خود متحرک(از کابین فرمان میگیرد) و کامیونی میباشند.بیل مکانیکی کامیونی یکی از ابتدایی ترین بیل ها بوده که در آن یک کابین تعبیه شده و بازوی ان از طریق فرمان حرکت میکند.در این مدل بیل،کابین در قسمت پشت کامیون، به شکل ثابت قرار داده میشود و قابلیت چرخش دارد.به طور معمول سرعت حرکت بیل های چرخ لاستیکی تقریبا ۱۰ تا ۵/۱۲ کیلومتر در ساعت میباشد.اما در نمونه های جدید سرعت حرکت تا ۴۰ کیلومتر در ساعت نیز میرسد.

 

ب)بیل مکانیکی زنجیری:

بیل های مکانیکی چرخ زنجیری یا شنی دار که بیل های سنگین تری بوده به دلیل سطح پهن زنجیر و اصطکاک بیشتر انها با زمین ،مناسب استفاده در شیب های تند و خاک های سست تر میباشند چرا که فشار کمتری بر خاک وارد میکند.از بیل هیدرولیکی چرخ زنجیری به منظور حفر ترانشه ها،سوراخ ها و گودبرداری و تخریب ساختمان ها ،برش بتن، فلزات،لایروبی ،حرکت خاک و اجسام سنگین و …استفاده میشود.این ماشین ها نسبت به نوع چرخ دار دارای سرعت کمتری بوده و در حدود ۵ تا ۷ کیلومتر در ساعت سرعت حرکت دارند و به دلیل آسیب رساندن به سطوح جاده ها بهتر است برای انتقال انها از تریلر استفاده شود اما در عملیات های خاکی استفاده از این نوع بیل به صرفه تر میباشد.

 

مزایای بیل زنجیری نسبت به بیل چرخ دار:

بیل زنجیری نسبت به نوع چرخ دار آن دارای مزیت هایی میباشد که همین مزایا موجب شده بیل های زنجیری طرفداران بیشتری داشته باشند.از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

·         بیل های چرخ زنجیری میتوانند بدون تنظیمات خاصی شروع به عملیات حفاری کنند.

·         بیل مکانیکی چرخ زنجیری قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه را دارا میباشد.

·         خاصیت دینامیکی و قابلیت بیل زنجیری بهتر از بیل لاستیکی بوده از این رو برای انجام پروژه های استخراج معادن و کار در زمین های گل آلود مناسب تر هستند.

 

۲.انواع بیل مکانیکی بر اساس شکل ظاهری و کاربرد آنها

الف)بکهولودر(backhoe loader)

بیل مکانیکی بکهو یا بکهولودر در واقع ترکیبی از لودر و بیل مکانیکی میباشد که از یک پایه استاندارد تراکتور تشکیل شده است و یک باکت مخصوص لودر در جلو و یک باکت حفاری در انتهای بازوی خود دارد و جهت دسترسی اپراتور به هر دو سمت قابلیت چرخش ۳۶۰ را دارار میباشد که کاربرد بسیار وسیعی از جمله برداشتن موانع،خاکبرداری های سبک ،لوله گذاری های کوچک و متوسط و…  را دارد. قسمت بیل این دستگاه قابلیت اتصال انواع تجهیزات بیل مکانیکی مانند چکش،ریپر و… را دارا میباشد.این مدل بیل مکانیکی انواع مختلفی دارد از جمله بکهولودر ثابت،بکهولودر گردان و بکهولودر کشویی.

 

ب)بیل مکانیکی با سیستم کابلی

بیل مکانیکی سیستم کابلی شامل یک کابین گردان بوده که بر روی چرخ ها  سوار میشود و به قسمت انتهایی جلوی بیل متصل شده است.بیل های با سیستم کابلی در دو نوع مکانیکی و هیدرولیکی موجود میباشند.

 

ج) بیل مکانیکی کششی(دراگ لاین)

بیل مکانیکی کششی یا همان دراگ لاین که با نام بیل مکانیکی با جام معکوس،کج بیل وبیل پشت خم نیز آن را میشناسند دارای یک جام وارونه نسبت به سطح زمین میباشد.قسمت های اصلی تشکیل دهنده این بیل شامل اتاقک فرمان،جرثقیل،جام یا باکت،کابل های لازم جهت کنترل قسمت های مختلف دستگاه میباشد.حفاری کردن با بیل های جام معکوس در سطوح پایین تر و بالاتر از سطح اتکا ماشین ودر زمین های نرم تا متوسط و سخت امکان پذیر میباشد.بیل کششی برای حفاری ترانشه،حفاری گودال ها ،زیرزمین بناها ،بارگیری ماشین الات ،خاک برداری پی و در جاهایی که فضای کار محدود باشد مناسب است همچنین میتوان از این نوع بیل برای کانال زنی و لوله گذاری استفاده نمود.

در این ماشین ها به منظور آسان شدن عملیات حفاری در زمین های سخت از بیل با جام با عرض کم و برای حفاری در زمین های نرم از باکت با عرض پهن تر استفاده میشود.در برخی از این مدل بیل ها برای حفظ تعادل از یک وزنه تعادل استفاده میشود.در اغلب موارد در بیل های مکانیکی کوچک و مینی بیل ها نیازی به استفاده از وزنه تعادل نمیباشد. از مزایای این ماشین میتوان به کوتاه بودن سیکل کاری آن و بازوی طویل آن اشاره کرد.

 

د)بیل‌ مکانیکی جام جلو(shovel)

بیل مکانیکی جام جلو یا شاول در دو نوع چرخ لاستیکی و چرخ زنجیری موجود میباشد اما اغلب به صورت چرخ زنجیری موجود میباشند و دارای سرعت کمی هستند.از این نوع بیل ها در حفاری های بالای سطح زمین و سطح اتکا ماشین و بارگیری کامیون ها استفاده میشود.این ماشین ها قادر هستند فشار قابل توجهی به باکت خود اعمال کنند البته باید مصالحی که حفاری میکنند در حالت عمودی نسبت به سطح زمین قرار گیرند.در بیل های جام جلو بازو و باکت مجموعا یک سوم وزن ماشین را شامل میشوند بنابراین با در نظر گرفتن وزن مصالح داخل باکت طراحی این باکت ها به نحوی است که تعادل خود را حفظ میکنند.

نحوه قرار گیری باکت در این بیل مانند باکت در لودر و به سمت آسمان میباشد البته بیل های شاول در مقایسه با لودر کارایی کمتری دارند اما مزیتی که نسبت به لودرها دارند این است که محدودیت ارتفاع ندارند.نحوه تخلیه بار در این بیل ها بدین صورت است که دریچه زیر جام آن باز شده و بار تخلیه میشود.

از مهمترین کاربردهای بیل مکانیکی شاول میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

·         انجام عملیات حفاری در زمین های سخت و بالاتر از سطح اتکا ماشین

·         بارگیری کامیون ها

·         انتقال مصالح به قرضه عمودی

 

ه)بیل مکانیکی منقاری (کلامشل)

از بیل مکانیکی کلامشل یا بیل منقاری اغلب در موارد زیر استفاده میشود:

·         انجام عملیات حفاری های قائم در اعماق دیوارهای حائل،گودال شمع ها و پرده های آب بند

·         حمل و جابه جایی مواد نرم مانند ماسه،شن،زغال سنگ و…

·         لایروبی کانال ها،موج شکن ها و…

·         بلند کردن و حمل بار به شکل قائم از یک نقطه به نقطه دیگر مانند تخلیه بار داخل قیف

 

-انواع بیل مکانیکی کلامشل بر اساس سیستم هدایت آن شامل:

v      بیل مکانیکی منقاری کابلی

v      بیل مکانیکی منقاری هیدرولیکی

v      بیل مکانیکی منقاری تلسکوپی

 

-انواع بیل مکانیکی منقاری بر اساس شاسی آن شامل:

v      بیل مکانیکی منقاری چرخ لاستیکی

v      بیل مکانیکی منقاری چرخ زنجیری

 

-انواع بیل مکانیکی منقاری بر اساس جام آن شامل:

v      چنگک کاکتوس

v      چنگک مخصوص حفاری سنگین

v      چنگک شن

v      چنگک لجن

 

از جام های دندانه دار در این بیل ها برای کندن مواد سخت و از جام های بدون دندانه  برای حمل مواد استفاده میشود.

 

ر) بیل مکانیکی عنکبوتی

بیل های عنکبوتی در ابتدا برای استفاده در زمین های صخره ای تولید شد اما برخلاف تصور عملکرد موفقی در انجام این پروژه ها نداشت که این امر دلایلی مختلفی داشت از جمله این که رانندگی با این بیل ها سخت بوده و هزینه های تولید و نگهداری آنها بالا میباشد.

 

۳.انواع بیل مکانیکی بر اساس نوع حفاری

بیل های مکانیکی را میتوان بر اساس نوع حفاری که انجام میدهند به دو دسته بیل های جام جلو برای انجام حفاری بالای سطح زمین و کج بیل ها که برای حفاری در سطوح بالاتر و پایین تر از سطح اتکا ماشین مورد استفاده قرار میگیرند تقسیم بندی میشوند.

 

۴.انواع بیل مکانیکی از نظر طول بوم آنها

بوم کوتاه ( استاندارد )

بوم بلند

از بیل های مکانیکی بوم بلند اغلب به منظور حفاری و خاک برداری در عمق زیاد استفاده میشود.در صورتی که ارتفاع گود انقدر زیاد باشد که بوم بلند هم پاسخگو نباشد معمولا از روش دست به دست استفاده میشود به این صورت که بیل های مکانیکی به صورت دست به دست جام یکدیگر را پر میکنند تا خاک را از گود خارج کنند البته این روش غیر اصولی و نا ایمن میباشد و روش ایمن تر و بهتر این است که از یک جرثقیل با باکت یا کلامشل بدین منظور استفاده شود.

بیل های بوم بلند نیز خود به سه دسته تقسیم میشوند که شامل:

بیل بوم بلند کار برای کار در عمق : این نوع بیل ها به نام بیل بوم گردن غازی نیز نامیده میشوند که در ابتدای بوم خود دارای انحنا میباشند.

بیل بوم بلند برای کار در ارتفاع : بوم این نوع بیل انحنای گردن غازی نداشته و برای کار در ارتفاع زیاد طراحی شده ست.

بیل بوم تلسکوپی:استفاده از بوم تلسکوبی برای مناطقی که کار با بوم های رایج سخت و با  مشکل مواجه میگردد کاربرد داشته و در این موارد موجب بهره وری بیشتر میگردد.

نکات استفاده از بیل مکانیکی

در هنگام استفاده از بیل مکانیکی همواره باید نکات مهمی را در نظر داشته باشید و این نکات را باید رعایت کنید تا بتوانید بالاترین میزان بهره وری با کمترین هزینه را در انجام پروژه های خود داشته باشید.از جمله نکات مدیریتی که باید در هنگام کار با بیل مکانیکی مورد توجه قرار گیرد شامل موارد ذیل میباشد:

همواره سعی کنید که دندانه های بیل را تمیز نگه دارید چرا که این امر در بارگیری تاثیر چشم گیری دارد.

دقت داشته باشید که با جام بیل مکانیکی نباید به سطوح سخت و محکم ضربه زد.

در نظر داشته باشید که قابلیت بیل مکانیکی در سطوح بالاتر اغلب بیشتر بوده و کارامدتر میباشد.

سعی کنید در هنگام کار با این دستگاه از جام یا باکت با ظرفیت مناسب استفاده نمایید.جام بیل مکانیکی بر اساس شرایط کاری و اندازه و نوع مصالحی که با آن جابه جا میشود به ۴ دسته زیر تقسیم میشود:

·         جام  سنگین کار

·         جام  برای استفاده عمومی

·         جام  سبک کار

·         جام  جابه جایی مواد

 در بین برندهای مطرح شده برندهایی چون کاترپیلار، کوماتسو،هیوندای و ایکس سی ام جی بیشترین میزان فروش را دربین تولیدکنندگان این نوع ماشین الات در دنیا دارند.البته ناگفته نماند که برندهای چینی هرساله با بالابردن کیفیت محصولات و پایین اوردن قیمت های خود نسبت به دیگر برندها توانسته اند سهم زیادی از این بازار را به دست بگیرند.در بین برندهای چینی برندهایی مانند ایکس سی ام جی، سانی و زوملاین بیشترین میزان فروش را دارند.

پیشنهاد دیگر خرید بیل مکانیکی دست دوم میباشد. این امر میتواند راه حلی به صرفه و اقتصادی برای به دست آوردن یک ماشین با کیفیت بدون صرف هزینه های بالا باشد.ما در مقاله خرید بیل مکانیکی دست دوم و کارکرده نکاتی را برای شما عنوان میکنیم که میتواند شما را در جهت خریدی ایده ال و به صرفه یاری نماید.

برای با رفتن اطلاعات میتوان از منابع خارجی جهت قیمت بیل مکانیکی و سایر مشخصات بهره برد.

فیلم بیل مکانیکی

تجهیز بازار

سبد خرید

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه